Det terapeutiske rum – Jungianske terapi

Det terapeutiske rum

Den terapeutiske relation, det terapeutiske rum, bliver brugt som en platform, en ’scene’ for fælles udforskning, hvor terapeuten skaber et trygt og tilstrækkeligt fleksibelt rum for dig – klienten – til at udforske en hvilken som helst dimension af dit liv, der er mest relevant for dit velbefindende. I stedet for at fjerne symptomerne leder vi sammen efter meningen med dem. Hvad betyder de?

Hvad er jungiansk terapi?

Den terapeutiske proces består i følge Jung af to dele: Separatio og coniunctio – fra latin at separere eller adskille, og forene, syntetisere.

Første del af terapien handler for Jung derfor om at gøre de dele af det fælles gods vi har i vores kultur, dvs. det kollektive, som man identificerer sig med og tager på sig som personligt, – gøre de dele bevidste ved at foretage  en opsplitning, en analyse af de enkelte dele med henblik på at skabe et ’rent spejl’ og dermed en mere klar bevidsthed. Det er den samme bevægelse som vi inden for den integrale psykologi og psykosyntesen kalder disidentifikation eller ’at rydde- og vokse op’.

På International Association for Analytical Psychology (IAAP)s hjemmeside kan du læse mere om analytisk psykologi: https://www.cgjungpage.org

Det Danske Junginstitut:
https://cg-jung.dk/dansk-selskab-for-analytisk-psykologi-dsap/hvad-er-jungiansk-psykologi/